maanantai 6. huhtikuuta 2015

IItun sairastelua


Iitu on sairastellut viime viikon. Kaikki alkoi oksentelulla ja ripulilla, eikä mikään pysynyt Iitulla sisällä. Käytiin 30.3.ekan kerran eläinlääkärissä ja saatiin silloin IItulle nesteytystä sekä antibioottikuuri oletettuun suolistotulehdukseen sekä oksennuksenestoinjektio. Nesteytystä jatkettiin kotona. Tuo ei kuitenkaan auttanut , joten kun oli vielä nuo pääsiäispyhät tulossa niin lähdin 1.4. IItun kanssa tarkempiin tutkimuksiin Salon Animagiin. Siellä selvisikin että Iitulla on haimatulehdus. Saatiin vielä toinen antibiootti sekä lisää nesteytystä ja kotiin viemisiksi oksennuksenestopiikkejä, nesteytystarvikkeet sekä erikoisruokaa ja Iitu sai vielä piikkinä jotain opiaattikipulääkettä sekä kipulaastarin selkään. No onneksi on vakuutus, tulihan taas ihan kivasti maksamaan 

Iitu oli aikas huppelissa tuon keskiviikkopäivän ja yönkin vielä mutta samana iltana jo suostui syömään ja ruoat pysyivät sisällä. Ruokaa tosin annettiin alkuun vain ruokalusikallinen kerrallaan. No siitä sitten on koko ajan mennyt parempaan suuntaan , kipulaastarikin otettiin lauantaina pois ja Iitu-rouva on nyt taas pirteä oma itsenäs. Tänään käytiin jo pienellä metsälenkilläkin. 

Aika kovin sai viikon aikana pyykkikone laulaa kun oli yrjöä ja sitä itteensä vuorotellen milloin missäkin. Myös yöunet on olleet varsin heikoilla. Nyt  kun pyhät rupeaa loppumaan, on sentään jo osa univeloista kuitattu. Tiukka ruokavalio Iitulla jatkuu ainakin pari kuukautta, huomenna soittelen lääkärille vielä jatkoa silmällä pitäen. Ja taitaa olla loppuiän niukkarasvainen ruoka, ettei tuo tulehdus uusi. 

Tuo sairastelu sai myös miettimään uudelleen Vuokon pentusuunnitelmia. Eli lykkään niitä ainakin vuodella eteenpäin , koska haluan seurata myös Vuokon sisarusten terveyttä , samoin kuin Vuokon ja Iitun. 

Iitu Salossa tiputuksessa ja lääkepöhnässä

Kotona toipumassa

Tässä jo reippaampana perjantaina. Paita päällä ettei muu koirajengi syö kipulaastaria. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti